نجاسات:
چه چیزهایی آلوده و نجس هستند؟
این چیزها آلوده و نجس هستند:
* ادرار(بول)
* مدفوع(غایط)
* منی

موضوعات مرتبط: احکام شرعی
ادامه مطلب
چه چیزهایی آلوده و نجس هستند؟
این چیزها آلوده و نجس هستند:
* ادرار(بول)
* مدفوع(غایط)
* منی
امروز بانوان همانند بسيارى از مردم به آينده مى انديشند؛ به يك انقلاب جهانى و يك حكومت موعود، كه چگونه در برابر قدرتهاى بزرگ غلبه پيدا مى كند! آيا برنامه هاى اوچيست؟ چه كسانى با او همكارى مى كنند و زنان در آن زمان چه نقشى دارند؟ دشمنانش چه كسانى اند و راز و رمز موفقيتش در گرو چيست؟
ما در اين نوشتار كوتاه نقش زنان در ايّام غيبت و ظهور امام زمان، عليه السلام، را مورد بررسى قرار مى دهيم.
علما و محدثین امامیه، از جمله علامه مجلسی، شیخ مفید، شیخ صدوق (ره) و... اتفاق بر آن دارند كه حضرت مهدی (عج) در نیمه شعبان سال 255 در سامرا چشم به جهان گشود. واز آنجا كه مسئله ولادت امام مهدی (عج) از منظرشیعه امامیه مشهور است تنها به صورت اجمالی به ذكر برخی از ادله ولادت ان حضرت می پردازیم :
ابوطالب پدر حضرت على (عليه السلام ) نام على (عليه السلام ) را ظهير مى گفت : چرا كه بسيارى از مواقع او فرزندان ، برادر زاده هاى خود را جمع مى كرد و به آنان دستور مى داد كه با هم كشتى بگيرند، البته اين يك نوع تفريح رايج در عرب بود،
وقتى فاطمه بنت اسد مادر گرامى حضرت امير (عليه السلام ) آن حضرت را به دنيا آورد، از عمر مبارك رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلم سى سال مى گذشت . پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله و سلم آن كودك را سخت دوست مى داشت از اين رو به مادرش فاطمه بنت اسد گفت : گهواره على (عليه السلام ) را در كنار بستر من بگذار!
على (عليه السلام ) اولين هاشمى است كه پدر و مادرش هاشمى بودند (فاطمه بنت اسد بن هاشم و ابوطالب ابن عبدالمطلب بن هاشم ) حضرت امير در روز جمعه 13 رجب ده سال قبل از بعثت پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم و 23 سال پيش از هجرت پيامبر اسلام صلى الله عليه و آله و سلم در شهر مكه و در خانه خدا به دنيا آمد.
مطهرات 12 چیز هستند که عبارتند از:آب - زمین - آفتاب - اتحاله - انقلاب - ثلثان شدن - انتقال - اسلام آوردن - تبعیت - برطرف شدن عین نجاست - استبراء حیوان نجاست خوار - غائب شدن مسلمان.
ما در این جا به معرفی چندتا از این ها می پردازیم
آب: یکی از پاک کننده هاست و بسیاری از چیزهای آلوده و نجس را پاک می کند.
1-واجب: به کارهایی که انجام دادن آن ها لازمه ی پیمودن راه سعادت است و بدون آن ها این راه طی نمی شود گفته می شود.
2-حرام: به کارهایی که مانع پیمودن راه سعادت می شوند و انسان را از مسیر خوشبختی دور می کنند گغته می شود.
3- مستحب: کار هایی که عمل به آنها لازم نیست ولی رسیدن به کمال و بزرگی را برای انسان آسان تر می کنند مستحب می گویند
4- مکروه: کارهایی نیز وجود دارند که هرچند مانع از پیمودن راه سعادت نمی شوند ولی ار سرعت آن می کاهند و رسیدن به درجات کمال و بزرگی را از فرد سلب می کنند.
پیامبر اکرم (ص) ظهور حضرت مهدی (عج) را در روایات متعددی خبر داده است و این احادیث را تنها راویان و محدثان شیعه نقل نکرده اند. بلکه، محدثان بزرگ اهل سنت نیز مانند:
از هنگامى كه فاطمه بنت اسد به اميرالمؤ منين (عليه السلام ) حامله شد زيبايى چهره اش افزوده گشت فاطمه صداى فرزندش را از درون مى شنيد كه مى گفت :
لا اله الا الله ، محمد رسول الله ، به تختم النبوة و بى تختم الولاية ، خدايى جز الله نيست ، محمد پيامبر خداست ، با او نبوت و با من ولايت ختم مى شود
گاهى حضرت در شكم مادر خود با مردم بيرون سخن مى گفت حتى روزى با برادر خود جعفر سخن گفت ، كه جعفر با شنيدن صداى على (عليه السلام ) از درون شكم فاطمه بنت اسد بيهوش روى زمين افتاد.